Οι Θεές μέσα σου

Ελα να γνωρίσεις πόσες γυναίκες κρύβονται μέσα σου....!

Ο κύκλος σου είναι η μεγαλύτερη πηγή δύναμης που υπάρχει μέσα στο σώμα σου αλλά και στην ψυχολογία σου!

 

Ανάλογα με τη φάση του κύκλου σου εκφράζεις μια διαφορετική πλευρά της προσωπικότητάς σου.

Σύμφωνα με την έκκριση των ορμονών κατά τη διάρκεια του κύκλου, βρίσκεσαι σε διαφορετικό χώρο μέσα σου. Σκέφτεσαι, νιώθεις και ενεργείς διαφορετικά. Είσαι μια εντελώς διαφορετική γυναίκα στην περίοδό, στη φάση μετά, στην ωορρηξία και την τελευταία εβδομάδα του κύκλου.

 

Οι φάσεις χωρίζονται σε διαφορέτικές εκφράσεις αρχετύπων όπως:

1η εβδομάδα Θεά Γαία

2η εβδομάδα Θεά Αρτεμις

3η εβδομάδα Θεά Αφροδίτη

4η εβδομάδα Θεά Εκάτη

 

Στο σεμινάριο «Οι Θεές μέσα σου» έρχεσαι σε επαφή με αυτά τα αρχέτυπα, τα γνωρίζεις, τα αγκαλιάζεις και τα ενδυναμώνεις!

 

 

 

Θα πάμε ένα μικρό ταξίδι μέσα στα αρχέτυπα που δημιουργούνται απο την διαφορετική έκκριση ορμονών καθως και απο την επιρροή της Σελήνης στην μήτρα της γυναίκας

Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσω είναι:

 

Χορός, Ταντρα, Συστημική και Διαλογισμός

 

Που: ONLINE

Πότε: Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 10:00 με 12:00 (Πανσέληνος)

Ποσο: 30 ευρώ

 

Για να κρατήσεις θέση στείλε μου μαιλ στο agapiapostolopoulou@gmail.com

Λίγα λόγια για τα Αρχέτυπα και τις Φάσεις:

Κάθε κύκλος είναι διαφορετικός και μπορεί να διαρκεί 28 ημέρες, λίγότερο ή και περισσότερο.

 

Εδώ εξηγώ τις φάσεις σε έναν κύκλο 28 ημερών, οι φάσεις είναι ίδιες στου άλλους κύκλους απλά χωρίζονται σε διαφορετικές μέρες!

 

 

Βέβαια οι φάσεις δεν αλλάζουν απότομα αλλά σταδιακά,

 η μια Θεά δίνει την σκυτάλη στην επόμενη!

 

 

21η με 28η μέρα (πριν την περίοδο)

 

Στη φάση αυτή ανεβαίνουν τα επίπεδα της προγεστερόνης και πέφτουν τα επίπεδα των οιστρογόνων. Σκοπός της προγεστερόνης είναι να φροντίζει ώστε η επένδυση της μήτρας να αποκτά μεγαλύτερο πάχος για μια πιθανή εγκυμοσύνη! Αν το ωάριο όμως δεν γονιμοποιηθεί, τα επίπεδα προγεστερόνης αρχίζουν να πέφτουν, δίνοντας σήμα στον οργανισμό να ξεκινήσει να καταστρέφει την επένδυση της μήτρας, αφού πλέον δεν χρειάζεται. 

 

 

Αυτή η φάση αντιπροσωπεύεται απο την  Θεά Εκάτη!

 

Η Θεά Εκάτη είναι αυτή που δεν φοβάται να δει μέσα της την αλήθεια. Σε αυτή την φάση η γυναίκα είναι εσωστρεφής και έχει ανάγκη να μπει σε βαθιά ενδοσκόπηση για να δει τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει στην ζωή της, να προσθέσει, να αφαιρέσει ή και να αναπτύξει. Είναι μια πολύ εποικοδομητική περίοδος για όσες γυναίκες βρίσκονται στο ταξίδι της προσωπικής ανάπτυξής, ενώ αντιθέτως πολύ εκνευριστική περίοδος για όσες γυναίκες αρνούνται να δούνε την αλήθεια μέσα τους και υποφέρουν από το PMS σύνδρομο.

 

Η αγαπημένη φράση της Θεάς Εκάτης είναι «Τι υπάρχει μέσα μου που δημιουργεί την συγκεκριμένη πραγματικότητα έξω μου;»

1η με 7η μέρα

 

Λόγω των χαμηλών επιπέδων οιστρογόνων και προγεστερόνης, η επένδυση της μήτρας  καταστρέφεται και αποβάλλεται από το σώμα μέσω του κόλπου, με τη μορφή κοκκινωπού υγρού. Αυτή είναι η περίοδός.

 

Αυτή η φάση αντιπροσωπεύεται απο την Θεά Γαία!

 

Μία από τις πιο γλυκιές και ήρεμες φάσεις του κύκλου, μόνο όταν η γυναίκα έχει δουλέψει αρκετά την σχέση της με το αίμα της περιόδου! Αλλιώς μπορεί να είναι επίπονη, δύσκολη και μη αποδεχτή! Η Θεά Γαία είναι αυτή που μας συνδέει με τον θάνατο και την ζωή. Είναι αυτή που αν πάρει την σκυτάλη από την Θεά Εκάτη μπορεί να μεταμορφώσει όλα όσα συνειδητοποιεί η Εκάτη, με την δύναμη της έμμηνου ρύσης. Σε αυτή την φάση η διαίσθηση της γυναίκας φτάνει στα ύψη καθώς και η σύνδεση της με όλα τα στοιχεία την Μητέρας Γης!

 

Η αγαπημένη φράση της Θεάς Γαίας είναι! «Έχω την δύναμη να γιατρέψω και να μεταμορφώσω τον εαυτό μου!»

7η με 14η ημέρα

 

Σε αυτή την φάση οι ωοθήκες αρχίζουν να παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα θυλακιοτρόπου ορμόνης (FSH), κάνοντας την περίοδό  να λιγοστεύει και τελικά να σταματά. Αυτή η ορμόνη στέλνει σήμα στις ωοθήκες ότι ήρθε η ώρα να αρχίσουν να προετοιμάζουν ένα ωοθυλάκιο -έναν μικρό σάκο γεμάτο με υγρό στις ωοθήκες που περιέχει ένα ωάριο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το ενδομήτριο αποκτά μεγαλύτερο πάχος καθώς προετοιμάζεται για μια πιθανή εγκυμοσύνη.

 

Η Θεά αυτής της φάσης είναι η Θεά Αρτεμις!

 

Μετά την ενδοσκόπηση της Θεάς Εκάτης και την μεταμόρφωση της Θεάς Γαίας έρχεται η Θεά Άρτεμις για να εξωτερικεύσει όλη την δουλειά που μέχρι τώρα έχει γίνει μέσα της. Η Θεά Άρτεμις βρίσκει τρόπους και φτιάχνει την στρατηγική που χρειάζεται για να εκφράσει προς τα έξω όλα όσα κρύβονται μέσα της. Είναι η φάση που εκπληρώνει την Αποστολή της γυναίκας στην γη, εκπληρώνει τους στόχους της στον έξω κόσμο και δεν φοβάται να δράσει.

 

Η αγαπημένη της φράση είναι: «Υλοποιώ τους στόχους που γεννιούνται από το Πνεύμα και όχι από το Εγώ»

14η με 21η ημέρα

Σε αυτή την φάση η κορύφωση στα επίπεδα των ορμονών κάνει το ωοθυλάκιο να απελευθερώσει ένα ώριμο ωάριο, μια διαδικασία γνωστή ως ωορρηξία. Το ωάριο ταξιδεύει κατά μήκος της σάλπιγγας. Αν ένα σπερματοζωάριο, που είναι το αρσενικό αναπαραγωγικό κύτταρο, γονιμοποιήσει το ωάριο, θα αρχίσει να αναπτύσσεται ένα μωρό.

 Η Θεά που αντιστοιχεί σε αυτή την φάση είναι η Θεά Αφροδίτη!

Μετά από όλο αυτό το ταξίδι έρχεται η Θεά Αφροδίτη να μας θυμίσει ότι το γυναικείο σώμα είναι φτιαγμένο για να απολαμβάνει με τις 6 αισθήσεις ό,τι της προσφέρει η ζωή. Είναι η φάση της γιορτής για το μέχρι τώρα ταξίδι. Η φάση που αναβλύζει η θηλυκότητα, η ομορφιά και η χαρά της ενσάρκωσης!

Η αγαπημένη φράση της Θεάς Αφροδίτης είναι «Η απόλαυση είναι το νέκταρ της ψυχής μου! χωρίς αυτή είμαι μια γυναίκα που δεν έχει κατανοήσει το νόημα της ζωής.»

 

 

Για να χρησιμοποιήσεις αυτά τα χαρίσματα και τα ταλέντα του ψυχικού σου κόσμου, θα χρειαστεί να απελευθερώσεις όλες τις πεποιθήσεις και τα προγράμματα που σε έχουν απομακρύνει από την πραγματική θηλυκή δύναμη σου.

 

Πεποιθήσεις που προέρχονται από την παιδική σου ηλικία, το οικογενειακό σου δέντρο, την κοινωνία και την υποσυνείδητη επιρροή που έχει ασκήσει η θρησκεία πάνω σου.

 

Με λίγα λόγια, θα χρειαστεί να ανακαλύψεις ποια είναι πραγματικά η γυναίκα μέσα σου και να σταματήσεις να ζεις σύμφωνα με όλα εκείνα τα πρέπει και τα μη της κοινωνίας, της οικογένειας, της θρησκείας!

Γεια σου όμορφη,

Είμαι η Αγάπη και λατρεύω να οδηγώ τους ανθρώπους σε ένα ταξίδι ανακάλυψης του Αυθεντικού Εαυτού τους.

 

Προσφέρω μια ποικιλία συνεδριών και εργαστηρίων σε διάφορα μέρη του κόσμου, συνδυάζοντας τα μυστικά του σαμανισμού, των αρχέτυπων, της τέχνης, της τάντρα, του χορού και της πνευματικότητας.

 

Ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς μου που με συναρπάζει είναι να μοιράζομαι τις ταντρικές διδασκαλίες μου με τις γυναίκες.

 

Πιστεύω ότι οι γυναίκες πρέπει να ξαναβρούν τη δύναμή τους όχι από την αρσενική-εξουσιαστική σκοπιά αλλά από τον χώρο της αγάπης που πραγματικά είναι.

 

Scroll to Top