Η ποιότητα της ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΤΩΡΑ

 Είναι πολύ εύκολο να εγκλωβιστούμε στην κοινωνία που ζούμε με γρήγορο ρυθμό, με γνώμονα την τεχνολογία, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε να επιβραδύνουμε και να εκτιμούμε την παρούσα στιγμή. Εδώ μπορεί να βρεθεί η αληθινή χαρά και η ολοκλήρωση!

Πολλές φορές ξεχνάμε να ζούμε στις αισθήσεις μας… να γευτούμε τη γλύκα ενός ώριμου ροδάκινου, να νιώσουμε την απαλότητα μιας ζεστής κουβέρτας, να δούμε την ομορφιά σε ένα ηλιοβασίλεμα, να ακούσουμε τη μελωδία ενός τραγουδιού ή ενός πουλιού. Είναι μέσω των αισθήσεών μας που μπορούμε πραγματικά να συνδεθούμε με τον κόσμο γύρω μας, και με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη ζωή μας και να βρούμε μεγαλύτερη ευτυχία.

Καθώς γινόμαστε πιο παρόντες αυτή τη στιγμή, μπορούμε επίσης να συνειδητοποιήσουμε τις δικές μας σωματικές και συναισθηματικές ανάγκες. Να ακούμε το σώμα μας και να φροντίζουμε τον εαυτό μας με ήπιο και συμπονετικό τρόπο.

Είναι σημαντικό να μην εξαρτόμαστε από τους περισπασμούς της τεχνολογίας και του εξωτερικού κόσμου και να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να ζήσει στο Τώρα.

Τέλος, ας καλλιεργήσουμε την ευγνωμοσύνη για τις ευλογίες στη ζωή μας. Όταν εκτιμούμε τα απλά πράγματα, ανοίγουμε τον εαυτό μας σε έναν κόσμο αφθονίας και χαράς. Ας αφιερώνουμε μια στιγμή κάθε μέρα για να αναλογιστούμε τα πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες και να εκφράσουμε την εκτίμησή μας για τους ανθρώπους και τις εμπειρίες που μας φέρνουν χαρά.

Ας θυμηθούμε λοιπόν να ζούμε την παρούσα στιγμή και να χρησιμοποιούμε τις αισθήσεις μας για να ζήσουμε πλήρως την ομορφιά της ζωής. Είναι μέσω αυτής της συνειδητής σύνδεσης με τον κόσμο γύρω μας που μπορούμε να βρούμε την αληθινή ευτυχία και την ολοκλήρωση.

Σε προσκαλώ στο καλοκαιρινό μου σεμινάριο «Ζω στο Τώρα» όπου θα συνειδητοποιήσεις την δύναμη της προσοχής όταν την εκπαιδεύσης να υπάρχει μέσα στο σώμα σου την Παρούσα στιγμή!

Scroll to Top